9 راهکار برای ایجاد یک کارگاه خانگی
خیلیها آرزوی ایجاد یک کارگاه خانگی را در سر میپرورانند اما نمیدانند چطور باید این کار را انجام دهند. ما در این مطلب به شما یاد میدهیم که چگونه فضای خانه را برای راهاندازی کسب و کار خانگی و ایجاد یک کارگاه خانگی(با تمرکز بر هنرهای دستی) آماده کنید.
همانطور که در مقاله “کسب و کار خانگی، مزایا و معایب” هم اشاره کردیم، مناسب نبودن فضای خانه برای کار کردن ممکن است مشکلاتی را برای شما ایجاد کند.
ما 12 راهکار عملی به شما میدهیم تا بتوانید یک قسمت از فضای خانهی خود را تبدیل به یک کارگاه خانگی کنید.
1. همه جا رو چک کن!
نگاهی به اطراف خود بیاندازید. ساکتترین مکانهای خانه کجا هستند؟ فکر میکنید واقعا کجا میتوانید کار کنید؟ اگر در خانهای با چند اتاق خواب زندگی میکنید، میتوانید یکی از اتاقها را به اتاق کار تبدیل کنید. شاید بتوانید انباری را به دفتر کار خود تبدیل کنید. اگر یک هال بزرگ دارید، میتوانید یک بخش از آن را به کار خود اختصاص دهید. اگر فضا و امکانات کافی دارید، با یک پارتیشن یا هر چیز دیگری این فضا را از اطراف جدا کنید. بعضیها حتا با یک رنگ متفاوت این مرز را ایجاد میکنند.
مهم این است که یک فضای مشخص برای این کار اختصاص دهید تا تمرکز و جدیت بیشتری در کار دارشته باشید.

2. خودتو از بچه ها جدا کن!
بدترین اتفاق ممکن این است که روز قبل از ارسال سفارش مشتری، جای دستهای رنگی فرزندتان را روی کار ببینید! برای اطمینان از بهرهوری لازم، باید با اعضای خانواده مرزهایی هم از نظر جسمی و هم از نظر ذهنی تعیین کنید. برای ایجاد کارگاه خانگی فضایی جدا از فرزندان و سایر اعضای خانواده فراهم کنید. این یعنی ابزار و لوازم کار خود را در دسترس دیگران قرار ندهید.
در این مطلب که مزایا و معایب کسب و کار خانگی را بررسی کردهایم، برای هر مشکل که احتمال دارد در خانه پیش بیاید، یک راهحل به شما پیشنهاد دادهایم.
3. با یه میز، فضاتو بیشتر کن!
اگر در خانه میزی ندارید که بتوانید روی آن کار کنید، حتما یک میز مناسب تهیه کنید. کار کردن روی میز به شما تسلط و نظم بیشتری میدهد. ضمن اینکه استفاده از میز باعث میشود از فضای موجود بصورت بهینه استفاده کنید. به این صورت که روی میز محل کار شما و زیر میز انبار وسایل و لوازم شما خواهد شد. اگر شرایط لازم را دارید، شاید یک میز تاشو گزینه خوبی باشد.
به این فکر کنید که چطور میتوانید از فضای موجود بیشترین بهره را ببرید.
4. همه چیز رو بهینه استفاده کن!
اگر فضای کافی برای اضافه کردن میز و وسایل بیشتر ندارید، به این فکر کنید که چگونه از وسایل موجود بهترین بهره را ببرید. فکر کنید ببینید چه وسایل مشابهی در خانه دارید: میز نهار خوری، میز آرایش، میزهای عسلی، میز کنار تخت خواب و… همگی گزینههای خوبی هستند. مثلا آیا امکان دارد از میز نهار خوری بجای میز کار استفاده کرد؟ آیا امکان استفاده از یک میز تاشو را دارید؟. شاید بتوانید قفسهای تهیه کنید که به میز تبدیل میشود.
5. به ارتفاع فکر کن!
برای ساخت کارگاه خانگی نباید به فضای زیاد و متراژ بالا حساب فکر کرد. برای اینکه فضای بیشتری داشته باشید، روی ذخیرهسازی عمودی تمرکز کنید. بجای استفاده از یک فایل، میتوانید از یک قفسه استفاده کنید که کل دیوار شما را بپوشاند. در این حالت با اشغال فضای کمتری از کف، فضای بیشتری برای نگهداری وسایل خواهید داشت. میتوانید از قفسههای ایستاده استفاده کنید تا هم به دیوار آسیبی نرسد، هم امکان جابجایی آن را داشته باشید. حتا میتوانید از این قفسهها بجای پارتیشن هم استفاده کنید تا فضای محصور خود را ایجاد کنید.

6. به گوشههای دنج فکر کن!
همه افراد در خانه خود یک اتاق خواب یا اتاق اضافی برای دفتر کار ندارند. برای راه اندازی یک دفتر کار خانگی در یک فضای کوچک، به گوشه و کنارها فکرکنید، جایی مثل انباری، گوشه اتاق یا نشیمن یا یک مکان دنج در زیر راه پله. قرار دادن دفتر خود در یک گوشه – بر خلاف وسط یک اتاق شلوغ – به کاهش حواسپرتیها کمک میکند و کمک میکند زندگی کاری شما از زندگی شخصی شما جدا باشد.
7. همه چیز رو مرتب کن!
یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهید دسته بندی و نظم دادن به لوازم و وسایلتان است. قبل از هرچیزی نباید هیچ وسلیهی اضافهای را نگهداری کنید. برای وسایل ضروری خود دسته بندیهایی تعیین کنید و هر دسته را در یک جای مشخص قرار دهید. علاوه بر این باید به زیبایی فضای کاری خود اهمیت بدهید و مرتبا اضافات را جمع کنید و دور بیاندازید. برای ایجاد نظم در کار میتوانید از اصول فنگ شویی استفاده کنید.
با این کار سرعتعمل و تمرکز شما بهنحو قابل توجهی افزایش مییابد. ضمن اینکه وجود نظم باعث میشود از حضور در فضای کاری خود لذت بیشتری ببرید و کارگاه خانگی بیشترین بازدهی را برایتان داشته باشد.
8. از حداقلها استفاده کن!
برای ایجاد کارگاه خانگی از وسایلی استفاده کنید که کمترین حجم و فضا را اشغال میکنند و بیشترین بازدهی را دارند. مثلا اگر یک صندلی لازم دارید، یک صندلی کوچک تهیه کنید. شاید هم بتوانید از صندلی نهارخوری خود استفاده کنید. میتوانید وسایلی که لازم دارید را بصورت دسته دوم خریداری کنید. این کار باعث میشود با هزینهای کم انتخابهای زیادی داشته باشید.
9. فضا رو برای خودت طراحی کن!
سعی کنید فضایی که برای کارگاه خانگی فراهم میکنید را بر اساس سلیقهی خودتان بچینید. خیلی مهم است که شما برای رفتن به فضای کارتان اشتیاق داشته باشید. به همین منظور حتما این فضا را برای خودتان دوستداشتی کنید. پیشنهاد میکنیم از نور طبیعی استفاده. اگر به پنجره دسترسی ندارید، حتما از تهویه و نور مناسب بهره ببرید. ترجیحا در فضای کار از رنگهای روشن و شاد استفاده کنید.
جمع بندی:
بدیهی است که در خانه به مکانی برای خوابیدن، آشپزی و مهمانی نیاز دارید. اما آیا میتوان برای کارگاه خانگی اتاق نشیمن را بازسازی یا بهسازی کرد؟ آیا میتوان به یک اتاق جدید فکر کرد؟
آیا یک تخت کوچکتر یا حذف میز ناهارخوری میتواند ایده خوبی باشد؟ اینها سوالات سختی هستند چون بشدت شخصی و فردی هستند. برخی از افراد تختخواب خود را دوست دارند و هرگز حتی به کوچک کردن آن فکر نمیکنند، اما شاید آنها تنها زندگی میکنند و نیازی به یک میز ناهارخوری ندارند. ممکن است شخصی دیگر یک میز ناهارخوری عتیقه داشته باشد که نسلها در خانوادهشان بوده است، اما میتواند اتاق خواب را جمع و جورتر کند و از شر یک تخت خواب خلاص شود تا دفتر کار خود را بسازد. اگر رویکرد غیرمتعارفتری داشته باشید چه؟ آیا به پارکینگ خود فکر کردهاید؟ کمد دیواری چطور؟ شاید جزیره موجود در آشپزخانه را بتوان به فضای کار تبدیل کرد!
در نهایت این شما هستید که تصمیم میگیرید چه چیزی برای شما اولویت دارد و از چه چیزی میتوانید برای کارتان بگذرید. به رویاهایتان فکر کنید و اگر کارگاه خانگی شما را به آنها میرساند، برایش تلاش کنید.
منبع: moving.com
پاسخ