9 باور اشتباه که مانع کارآفرینی هستند

اغلب افرادی که دارای روحیه کارآفرینی هستند، منتظر شرایط ایده‌آل و باب میل خود هستند تا کارشان را شروع کنند. همین مسئله باعث می‌شود هیچ‌وقت شرایط مناسب برای راه‌اندازی کسب و کار برای آنها فراهم نشود.
باید بسیاری از باورهای اشتباه درباره راه‌اندازی کسب و کارهای جدید را دور بیاندازیم. همه آنچه برای راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک نیاز است، برنامه‌ریزی هدف‌دار، شفافیت ذهنی و سخت‌کوشی است.

1. اولین همیشه بهترین نیست!!

جمله‌ی “اولین بهترین است” یک اشتباه رایج است و دلایل متعددی برای نقض آن وجود دارد:
در این جهان به‌هم‌پیوسته، پیداکردن یک ایده بکر و نو برای ایجاد یک کسب و کار تقریباً غیرممکن است.
حال که پیداکردن یک ایده ناب دور از دسترس است، پیشنهاد می‌شود به‌جای کپی کردن ایده‌های دیگران، آنها را بررسی کرده و بر اساس آنها یک ایده متفاوت بسازیم. یا اینکه برای کشف مسیرهای جدید در کارآفرینی، به سراغ حوزه‌های دیگری برویم و ایده‌های آنان را به حوزه کاری موردعلاقه خود وارد کنیم (با درنظرگرفتن تفاوت‌های هر دو حوزه کاری).

2. سنگ بزرگ نشانه نزدن است!!

در اوایل تصمیم به راه‌اندازی، بهتر است محافظه‌کارانه عمل کرده و کار را به‌صورت آزمون‌وخطا شروع کنید تا ریسک شکست و شروع را به کمترین سطح خود کاهش دهید.
راه‌اندازی یک کسب و کار (در روزها و هفته‌های اول) چیزی نیست که بشود آینده و هست‌ونیست خود را به آن گره زد.
همه تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد قرار ندهید.
می‌توانید در کنار کار قبلی و منبع درآمدتان، کار موردعلاقه خود را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله شروع کرده و بعد از اطمینان از داشتن بازخورد مثبت (داشتن فروش/درآمد اولیه) تمرکز بیشتری روی کار گذاشته و کار قبلی‌تان را رها کنید.
بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و پیج‌های پردرآمد اینستاگرام با این روش کار خود را شروع کرده‌اند.

3. امکانات پیشرفته!!

کسب موفقیت الزاماً کارکردن با بهترین امکانات و خرید دستگاه‌های پیشرفته نیست.
بسیاری از کسب و کارها بدون هیچ ابزار و دستگاه گران‌قیمت و فقط با استفاده از شبکه اجتماعی فوق‌العاده اینستاگرام و عکاسی از محصولات با موبایل معمولی خود، توانسته‌اند به درآمدهای خوب و عالی برسند.

کارآفرینی؛ برنامه‌ریزی هدف‌دار، شفافیت ذهنی و سخت‌کوشی است.
کارآفرینی داشتن تمام امکانات نیست!

4. خوش‌شانسی!!

بیشتر مردم فکر می‌کنند که داشتن یک کسب و کار موفق به معنای قرارگرفتن در مکان مناسب در زمان مناسب و از این صحبت‌های انگیزشی! است.
واقعیت کارآفرینی داشتن این سه ویژگی است:

  • برنامه‌ریزی هوشمندانه
  • پذیرش ریسک
  • عزم راسخ

“کارآفرینان افرادی هستند که سال‌ها فداکاری کرده‌اند
و با سخت‌کوشی چیزی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند آن‌ها، خانواده‌هایشان
و از همه مهم‌تر کارمندانشان را نجات دهد.”

برای بازی در میدان کارآفرینی، باید به این باور برسیم که “موفقیت حاصل سخت‌کوشی است”. پیروزی در میدان بیشتر از همه ناشی از خون‌دل‌خوردن، عرق ریختن، اشک ریختن و خاک‌خوری است. این واقعیت کارآفرینی است.

کارآفرینی؛ ارائه سخنرانی انگیزشی یا مطالعه کتاب‌های انگیزشی نیست.
کارآفرینی؛ توانایی فروش محصول خوب و موردنیاز به مشتریان بی‌اعتماد است.
کارآفرینی؛ انجام هم‌زمان چندین کار مجزا است.

با این وصف دنیای کارآفرینی آنچنان هم رمانتیک نیست. اما رؤیای شیرینی است. رؤیایی که اگر آن را به واقعیت تبدیل کنید، به خودتان می‌بالید برای آنچه ساخته‌اید.

5. نابغه نیستم!!

ما فکر می‌کنیم که فقط نوابغ می‌توانند ایده‌های واقعاً نوآورانه ارائه دهند: ایلان ماسک، بیل گیتس و مارک زاکربرگ. اما “بسیاری از ایده‌های عالی را مردم عادی ارائه کرده‌اند”. اتفاقا آن‌ها مدیران بهتری هم هستند.

6. شخصیت افسانه‌ای!!

مردم افرادی که ساز مخالف می‌زنند را ستایش می‌کنند و احتمال می‌دهند کارآفرینان باید چنین انسان‌هایی باشند و فکر می‌کنند کارآفرین باید انسانی عجیب‌وغریب باشد. چیزی که احتمالاً آنها در خود پیدا نمی‌کنند.
طبعاً استیو جابز (بنیان‌گذار اپل) بهترین نمونه برای چنین باوری است.
چیزی که به‌سختی درک می‌شود این است که کارآفرینان اغلب پس از کسب موفقیت، برند شخصی خود را با کمک پول‌های هنگفتی که به دپارتمان‌های روابط‌عمومی داده‌اند، جا انداخته‌اند.

7. کمبود سرمایه!!

راه‌اندازی یک کسب و کار موفق، در بیشتر اوقات به سرمایه‌ی بزرگ احتیاج ندارد و به‌ندرت نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. طبیعتاً داشتن یک سرمایه اولیه (یک پس انداز اولیه) لازم است، اما بسیاری از کسب و کارهای موفق بدون هیچ‌گونه بودجه‌ای کار خود را آغاز کرده‌اند.
نمونه‌های بی‌شماری از کسب و کارهایی وجود دارد که کارآفرینان با وقف کردن زندگی و پس‌انداز خود آنان را راه‌اندازی کرده‌اند؛ و هیچ‌وقت در انتظار داشتن یک میلیارد یا حتی چندین میلیون برای شروع کار نبوده‌اند. پول به‌تنهایی نمی‌تواند یک کسب و کار را راه‌اندازی کند. (دوباره موارد 3 و 4 را بخوانید)

کارآفرینی پرورش رؤیاها است!

8. نوآوری بزرگ!!

نوآوری در بازار پر رقابت امروز، شرکت‌های بزرگ را معتاد کرده است و هر روز دستیابی به آن سخت‌تر می‌شود. با این ‌وصف، شرکت‌های کوچک و بزرگ بسیاری وجود دارند که بدون پرداختن به نوآوری و صرفاً بر پایه ساخت محصولات موردنیاز مردم و شرکت‌های دیگر، سودهای کلان به دست می‌آورند.
همیشه تمایز مثبت در بازار رقابتی، امری ضروری است.

9. متکی‌به‌خود!!

کارآفرینی، فقط ویژگی کارآفرینانِ تنها و مستقل نیست. کسب و کارهای بسیاری نیز امروزه به دنبال کارآفرینی هستند. اغلب آنها فکر می‌کنند باید حتما کسب و کارشان را مستقل نگه دارند و همه افراد و امکانات را برای این کار بسیج می‌کنند.
اما این تنها راه نیست. بیشتر اوقات انجام بسیاری از کارها به روش برون‌سپاری یا به‌صورت پروژه‌ای، تا حد زیادی هم مشغله کاری شما را کم می‌کند و باعث می‌شود روی رشد کسب و کار خود تمرکز کنید و هم باعث می‌شود کارها توسط متخصص خود به نحو احسن انجام شوند. نکته مهم‌تر در این روش این است که سرعت پیشرفت شما بسیار بیشتر است.

در پایان:

“کارآفرین بودن برای همه مناسب نیست. نه به این دلیل که به استعداد، تحصیلات یا سوابق خاصی احتیاج دارد؛ اما اینکه تمایلی به کارآفرینی نداشته باشید عیب محسوب نمی‌شود. کارآفرینی استرس‌زا و خسته‌کننده است و به‌ندرت ارزش امتحان کردن را دارد. اما علاقه‌مندان به آن باید هرچه سریع‌تر و بدون هیچ‌گونه تعللی به دنیای کارآفرینی وارد شوند.”

ممکن است آب سرد باشد، اما تنها مانعِ انجماد، حرکت است.

برگرفته از: وبسایت هکر نون

مطالب مرتبط

پاسخ

سوالات متداول

  1. ورود به حساب کاربری
  2. رفتن به منو و کلیک روی دوره‌های من
  3. انتخاب دوره مورد نظر
  4. دوره که باز شد، در انتهای صفحه لیست درس‌ها قرار دارد.
  • نکته: به‌جای بازدید از طریق اینستاگرام ، کلمه آرتیچر یا لینک ARTICHER.COM رو در مرورگر وارد کنید.
  1. بله. روی دکمه: ثبت‌نام و خرید کلیک کنید
  2. اگر کد تخفیف دارید آن را اعمال کنید
  3. ادامه جهت تسویه‌حساب را بزنید
  4. روش پرداخت کارت‌به‌کارت را انتخاب کرده و ثبت سفارش را بزنید تا شماره‌کارت جهت واریز به شما نمایش داده شود.
  1. رفتن به منو
  2. انتخاب پیام به مدرس
  3. انتخاب مربی

سوال دیگری دارید؟